Astronumerologija razlaga odnos med planeti in števili ter njihov kozmični vpliv na naše življenje.

HARMONIJA V VESOLJU

Števila predstavljajo osnovo vseh stvari in celo vesolje naj bi bilo sestavljeno iz glasbene lestvice in števil. Med planeti in Zemljo pa so nevidne strune, ki s svojim gibanjem tudi proizvajajo zvok. Podobno kot je vesolje usklajeno s števili, je usklajena tudi človekova duša.

Astrologija je že tisočletja star metafizičen sistem, ki raziskuje duhovno povezanost med planeti ter ljudmi na Zemlji. Primarna resnica metafizike je, da smo vsi povezani: tako med seboj, kot tudi s planeti; v dinamičnem, duhovnem ter energetskem odnosu.

Tako kot smo simbolno pod vplivom določenega planeta, smo v nekem obdobju svojega življenja tudi pod vplivom določenega števila; ti cikli nam prinašajo svoje izzive pa tudi možnosti, priložnosti za rast in doseganje svojih ciljev. Cikli nam povedo kaj nas čaka, opišejo glavno energijo; so kot knjige našega življenja. Te knjige so razdeljene na manjša poglavja, ki jih sestavljajo vrhunci ter izzivi; vrhunci nam povedo kaj vse lahko dosežemo, kje smo močni v tem obdobju ... izzivi pa nam povedo kakšne ovire nas čakajo, na kaj bodimo pozorni itn.

Ko ugotovimo, katere planete / števila imamo v sebi, lahko analiziramo, kako se energije le-teh ujemajo med sabo. Kakšen karakter imamo zaradi teh energij, kaj povzročajo v nas, kako razmišljamo, kako čutimo, ali smo aktivni, kako smo dovzetni za bolezni, ali smo vizionarski ali pa počasni in vztrajni ... Kombinacij je nešteto!

Planeti

Število 1 predstavlja Sonce (vodja), ki vlada nedelji.

Število 2 predstavlja Luno (čustva), ki vlada ponedeljku.

Število 3 predstavlja Jupiter (zabavljač), ki vlada četrtku.

Število 4 predstavlja Uran (vizionar), ki vlada nedelji.

Število 5 predstavlja Merkur (govornik), ki vlada sredi.

Število 6 predstavlja Venero (ljubezen), ki vlada petku.

Število 7 predstavlja Neptun (ustvarjanje), ki vlada ponedeljku.

Število 8 predstavlja Saturn (učitelj), ki vlada soboti.

Število 9 predstavlja Mars (bojevnik), ki vlada torku.